A pincészet jelenleg 16 hektáron gazdálkodik a Tokaji borvidéken, a borvidék egyik legmeghatározóbb településén, Mádon. Főbb szőlőfajtáik, a borvidék legmeghatározóbb fajtái furmint, hárslevelű és sárgamuskotályos, melyekből egyaránt készítenek, fajtajelleges száraz fehérborokat, szamorodni és aszú édes borokat, valamint palackos érlelésű pezsgőket egyaránt.
Érdekességképpen a családnak Tokajon kívül a villányi borvidéken, Palkonyán, valamint a somlói borvidéken, a hegy déli oldalán, Somlóvásárhelyen is van kis pincészete, ahol szintén kizárólag saját szőlőből készítenek helyi borokat.
"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség"
- (Zsirai Csaba 1961-2011)
„Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. Édesapánk hitvallását jelenleg Édesanyánkkal és pár alkalmazottal - akik inkább segítő barátok - visszük tovább, illetve tartjuk életben, törekedve arra, hogy méltó emléket állítsunk neki.”
- Zsirai Petra és Kata