Vissza
Fehérbor

Skrabski Borászat

Szántai Réka

Velencei régió

Balaton-felvidéki borvidék

A Skrabski Borászat a magyar fajták és hagyományok jegyében készíti borait, mint az olaszrizling, furmint, rajnai rizling és kékfrankos. Kémiai beavatkozás nélkül, természetes úton erjednek, megőrizve a napsütötte déli lejtők ízét.

/

Skrabski Fruzsina és édesapja, Skrabski Árpád, a 90-es években kezdték itt a borászkodást. A Les-hegyen található pincéjük története 1970-re nyúlik vissza, amikor az alapítók felfedezték az elhagyatott területet. 

Jelenleg 12 hektárnyi bio szőlőterületen dolgoznak, és 2024-től a hisztamin érzékenyek is fogyaszthatják boraikat, így Magyarország első hisztaminszegény borászataként várják a kóstolni vágyó vendégeket. 

Ismerd meg a borvidéket, tudj meg többet a borválogatásunkról.

Balaton-felvidéki borvidék Borválogatás
Sütiket használunk az oldalunk megfelelő működésének biztosításához és az oldalunk látogatottságának elemzéséhez. További részleteket a sütitájékoztató tartalmaz.
Összes süti elfogadása
Alapvető sütik elfogadása