A fehérborokat főként reduktív technológiával, acéltartályos erjesztéssel, míg a vörösborokat hagyományos tölgyfahordós és barrique érleléssel készítik. A borászat célja, hogy a Mecsek déli lankáin, a kiváló klíma és talaj adottságok segítségével, terméskorlátozással kisebb mennyiségben, egyedi karakteres, prémium minőségű fehér- és vörösborokat készítsen. Kiemelten figyelnek a környezetvédelemre: szőlőiket minimális permetezéssel, főként kén és réz használatával, rovarirtó és gyomirtó szerek nélkül művelik. 2022-ben például egy új, rezisztens magyar fajtát, az Andor szőlőt is telepítették, hogy tovább csökkentsék a környezeti terhelést.

Mecseki régió
Pécsi borvidékA Schunk Pince egy családi üzemeltetésű borászat a Pécsi borvidéken, Hosszúhetényben, a Mecsek legmagasabb hegyének, a Zengő déli lábánál. A pincészet 1996 óta működik, és a borkészítés régi családi hagyományokon alapul. A folyamatos terület-növekedés, új szőlőfajták telepítése és a technológiai fejlesztések jellemzik a borászat fejlődését.
/